vlievlug

voor wie al nieuwsgierig is naar boek 2

    In boek twee keren we terug naar Schatterdam. Noa heeft dankzij Griebel veel van zijn angsten overwonnen. Ook zijn angst voor Mees, de jongen die hem pestte. Maar nu vindt Mees ineens rare briefjes op zijn kamer. Dit staat er op het eerste:


Hallo Mees,
Ik nodig je uit om op zoek te gaan naar de schat van onschatbare waarde.
Binnenkort hoor je meer van me.
Groetjes,
Vlievlug


      Ze zijn geschreven door Vlievlug en Mees heeft geen idee wie dat is.
En wat is dan die schat van onschatbare waarde? Een nieuwe PlayStation? Of toch die coole mountainbike? Het liefste wil Mees een broertje of zusje, want die heeft hij niet. Maar ja, kan Vlievlug daar voor zorgen?
     Op school gaat het ook al niet zo super. Mees wordt namelijk heel snel boos. Hij baalt er enorm van. Gelukkig zijn meester Mark en juf Caroline heel aardig.
     Mees vertelt Noa over de briefjes van Vlievlug en Noa neemt hem mee naar zijn opa en oma. Samen met opa gaan ze naar het bos. En daar vertelt opa over de geheimen van Schatterdam. Over het weeshuis dat er lang geleden stond en afbrandde. Over de vier kinderen die nooit zijn teruggevonden. En over de directrice mevrouw van Akelen voor wie iedereen bang was. Ook zij is nooit meer gezien. 
     Dit is wat opa daarover vertelt:

  

Het verhaal gaat dat de meeste kinderen na de brand zijn gered. Maar over vier kinderen en mevrouw van Akelen wordt iets anders verteld. Ze zijn niet weggekomen van deze plek. Het is de straf van mevrouw van Akelen omdat ze wilden ontsnappen. De kinderen zien er nu uit als grote mensen. Ze zijn opgegroeid maar dwalen hier nog steeds rond. Mevrouw van Akelen houdt ze in dit bos.
Het laatste wat ik van het verhaal weet is dat niet iedereen de opgegroeide kinderen kan zien. Alleen degenen die het nodig hebben.’ 

Weet Mees uiteindelijk de schat van onschatbare waarde te vinden?
En wat ontdekt hij nog meer over de geheimen van Schatterdam?
Je leest het in 'Vlievlug'!
Verschijnt 25 juli 2022.

psstttt....
In boek 3 en 4 leer je nog twee bosbewoners kennen. En gaat Mees samen met drie kinderen de strijd aan met mevrouw van Akelen! Spannend!

Enne...
Wist je dat Mees een tante heeft die Toos heet? Nou ja, het is een tante van zijn vader. Of zoiets. Tante Toos is oud en vooral chagrijnig (vindt Mees). Ze heeft een nieuwe scootmobiel en maakt een testrit. Hoe dat afloopt...? :-))