vlie

vlug

boek 2

het boek

Mees is enig kind en zijn ouders hebben een drukke baan. Regelmatig krijgt hij woedeaanvallen, thuis en op school. Dan krijgt hij briefjes van de mysterieuze Vlievlug. Ze daagt hem uit op zoek te gaan naar ‘de schat van onschatbare waarde’ en na te denken over zijn allergrootste wens. Samen met Sterre en Noa ontdekt hij meer over de geheimen van Schatterdam en het weeshuis dat daar in de bossen heeft gestaan.


Het tweede boek uit de serie ‘De geheimen van Schatterdam’, over de zoektocht naar je eigen ik en naar wie altijd voor je klaarstaat. Voor nieuwsgierige kinderen vanaf 9 jaar

Het boek kost €15,95 en heeft 96 pagina's.
De prachtige illustraties zijn weer van Yuhan Lin.


sneak preview

Uit 'Vlievlug', hoofdstuk 1


Met zijn parkiet Pipo op zijn schouder ging Mees achter zijn PlayStation zitten. Hij had een nieuwe game en kon niet wachten daarmee te beginnen. Pipo vloog van zijn schouder en landde op het bed.
‘Niet op mijn dekbed poepen hoor!’ waarschuwde Mees.
Hij draaide zich om en zag Pipo op het bed rondscharrelen. Maar, wat had hij nou in zijn snavel? Een briefje? Mees liep naar zijn bed en pakte het briefje af. Pipo protesteerde, maar Mees keek verbaasd naar het briefje in zijn hand. Waar kwam dat vandaan? Was Tonny de poetsvrouw vandaag geweest? Nee. Die kwam altijd op maandag. Vandaag was het vrijdag, dus dat kon niet.
Mees vouwde het papiertje open. Er stond iets geschreven in een sierlijk handschrift dat hij niet herkende.
Hallo Mees,
Ik nodig je uit om op zoek te gaan naar de schat van onschatbare waarde.
Binnenkort hoor je meer van me.
Groetjes,
Vlievlug
 
Meteen las Mees het briefje nog een keer. De schat van onschatbare waarde? En wie was Vlievlug nou weer? Wat een rare naam. Dit was vast en zeker een grap. Had papa dit briefje hier neergelegd? Nee, die kon niet zo mooi schrijven. Mees snapte er niks van. Pipo kwam op zijn hoofd zitten, deed zijn kopje omlaag en keek Mees aan. 
‘Weet jij wie dat hier heeft neergelegd?’ vroeg Mees. ‘Jij bent altijd in deze kamer, dus dat moet wel.’
Maar Pipo zei niks.