zilver

wind

boek 4

het boek

Als Karlijn een vreemd oud dagboek in haar tas vindt, ontrafelt zich een bizarre familiegeschiedenis. Ze ontdekt dat die kennis weleens van groot belang kan zijn bij het oplossen van de geheimen van Schatterdam. Wat is er lang geleden allemaal gebeurd? Welke rol speelde Zilverwind? En het belangrijkste: is mevrouw van Akelen te verslaan?

De mega spannende ontknoping van ‘De geheimen van Schatterdam’! Griebel, Vlievlug, Maanvonk, ze komen allemaal weer voorbij. Zal het ze lukken om samen met Noa, Mees en Sterre mevrouw van Akelen te verslaan?
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Zilverwind verschijnt op 20 juni 2023!

Sneak preview

Uit 'Zilverwind', hoofdstuk 22:

Daar stonden ze dan. Sterre, Mees, Karlijn en Noa.
Ze hadden de open plek in het bos gemakkelijk gevonden via de weg van het hert. Nu stonden ze dicht bij elkaar en keken om zich heen. Het was frisjes. De zon probeerde af en toe door de wolken heen te prikken.
‘Waar zijn ze?’ vroeg Noa zacht. Sterre haalde haar schouders op.
‘Ze laten ons nu toch niet in de steek hè!’
‘Vast niet.’ Maar ook Sterre voelde zich niet op haar gemak.
‘We moeten haar lokken,’ zei Karlijn. ‘Blijven jullie hier maar even staan.’ 
Ze liep met flinke passen naar het muurtje waar ze zondag ook was geweest. Daar waar het gat was. De drie andere kinderen keken haar ietwat ongerust na. Karlijn verdween achter het muurtje. 
‘Het luik is dicht!’ hoorden ze haar roepen. ‘Ik probeer het open te maken!’
‘Moeten we haar niet helpen?’ vroeg Mees. ‘Misschien krijgt ze het niet…’
‘Ahhhhh!!!!’
Een akelige gil sneed door hen heen. Het was Karlijn. Noa greep Sterre stevig vast. Hij bibberde als een rietje. Mees sloeg verschrikt een hand voor zijn mond. Het was doodstil. De kinderen durfden zich niet te bewegen. Het eerste wat ze zagen was de zwarte kap die boven het muurtje verscheen. Wat was er met Karlijn gebeurd? Waarom hoorden ze haar niet? Ze zou toch niet…
Zuster Akela kwam achter het muurtje vandaan. Ze was alleen. Met ogen vol haat keek ze de kinderen aan. Noa ging snel achter Sterre staan en klemde zijn armen om haar middel. Met langzame passen kwam zuster Akela dichterbij. Er kraakten takjes onder haar zwarte schoenen.