yuhan lin -illustraties

De tekeningen in Griebel zijn gemaakt door de Taiwanese illustratrice Yuhan Lin.
Zij zal ook voor de andere drie boeken uit de serie 'De geheimen van Schatterdam' de illustraties maken.

Over yuhan lin

Hoi, ik ben Yuhan Meijers en ik kom uit Taiwan.
Als kind vond ik het al prachting om beeldschone tekeningen te verzamelen van verschillende tijdperken en landen over de hele wereld. Op een dag kreeg ik een cadeau van mijn tante: het waren ansichtkaarten met afbeeldingen van de kunst van de Gebroeders van Limburg uit de 14de eeuw.
Dit was mijn eerste impressie van Nederland, alhoewel ik op dat moment nog helemaal niet wist wat Nederland nu precies was. Maar het landschap speelde met mijn verbeelding en ik hoopte dat ik deze ergens in mijn leven in het echt kon zien.
Uiteindelijk ben ik 3 jaar geleden naar Nederland verhuisd om samen te zijn met mijn familie en woon nu in Haelen. Het is me dus toch gelukt om in het echt te zien wat ik als kind in mijn fantasie zag.
Sinds kinds af aan heb ik een passie gehad voor tekenen. Gelukkig was het ook mogelijk om deze passie te combineren met mijn werk. Het maakte niet zozeer uit waar het voor was maar sinds 2011 heb ik met verschillende designers samen gewerkt voor het realiseren van visuele projecten. Tijdens mijn carrière heb ik veel kunnen leren over boeken; prentenboeken om specifiek te zijn. In die zin dat ik mijn illustraties gebruik om een verhaal dat ik wil vertellen leven te geven en zo een connectie te maken met lezers die helemaal op willen gaan in het verhaal.
Het is een speciale ervaring om te mogen samenwerken met Roel voor de illustraties voor het boek Griebel en de andere drie delen uit de serie.
Tijdens het ontwerpproces om een beeld te creëren voor Griebel ben ik ook diep in mezelf gedoken om meer uit te vinden over wat mij bang maakt in het dagelijks leven, maar ook hoe mijn nieuwsgierigheid ervoor zorgt dat ik toch door ga. Deze energie zul je ook vinden in het ontwerp van de karakters en locaties in het boek. Het vertalen van die atmosfeer is voor mij het belangrijkste als een Visuele Storyteller. 
In 2022 zal Griebel van mij het eerste geïllustreerde boek zijn dat uitkomt in Nederland.